pijl

Een bijzonder afscheid van een bijzondere vrouw

uitvaart_zwolle_Een_bijzonder_afscheid_van_een_bijzondere_vrouw_Website.jpg

Als Miep overlijdt woont ze vier jaar in het ‘Wilhelmina van Sonsbeek’. Miep is geen doorsnee mens, ze voert graag een goed gesprek, over onderwerpen die er werkelijk toe doen. Haar liefde voor de muziek en haar carierre als pianiste komen vaak ter sprake. In de loop der jaren bouwt ze een fijne band op met de mensen die haar verzorgen.

Miep haar man is al eerder overleden, ze hebben geen kinderen gekregen en er is alleen wat familie die voor Miep weinig betekend heeft. We regelen de uitvaart van Miep samen met Ryanne, haar mantelzorgster. Ryanne is de laatste 10 jaar van haar leven heel betrokken geweest bij Miep. Ze ziet Miep als een goede vriendin.

Ryanne komt gelijk met het idee om voor Miep een afscheid op de afdeling te houden. Daar is ze in haar eigen omgeving met de mensen die haar in de laatste periode van haar leven omringden en die om haar gegeven hebben. Op haar rouwkaart komt de uitnodiging; “Zoals Miep dat graag deed drinken we samen koffie met een lekker gebakje”.

Op de dag van de uitvaart sluit Ryanne samen met de zorgmedewerkers Miep haar kist. Ze brengen haar daarna van haar kamer naar de ruimte waar het afscheid plaatsvindt. Miep haar fotoboeken liggen op tafel, haar favoriete schilderij staat bij haar en haar eigen pianomuziek speelt. Iedereen steekt een kaars voor Miep aan en zet die bij haar neer. Ook legt iedereen een bloem op haar kist. Er is zoals beloofd koffie met een gebakje van een goede bakker.

Er zijn meer mensen dan verwacht. Veel mensen van de zorg zijn in hun vrije tijd gekomen om afscheid van Miep te nemen. Het is een informeel en intiem laatste moment met Miep in hun midden, met veel aangrijpende momenten. Als Miep naar de begraafplaats wordt gebracht gaat eigenlijk iedereen mee om haar te begeleiden. Hier word deze bijzondere vrouw herenigd met haar man.

Meer verhalen uit de praktijk 

Laat een bericht achter - aantal berichten: 0

Bent u de eerste die reageert?Laat een bericht achter

naam
e-mail
website
bericht
Schrijf dertien in cijfers: