pijl

Links

Wellicht vindt u op onderstaande sites informatie die voor u belangrijk of interessant kan zijn:

www.intermezzo-zwolle.nl
Plek voor mensen met kanker en hun naasten tussen huis en ziekenhuis. heb je vragen, wil je je verhaal kwijt of zoek je een plek waar je even kan bijkomen van de ingrijpende behandelingen? Kom gerust langs bij IntermeZZo.

www.in-de-wolken.nl
In de Wolken richt zich op verliessituaties die o.a. ontstaan door het overlijden van een naaste. Er worden brochures, boeken en andere materialen ontwikkeld voor rouwenden en kinderen. Hoewel In de Wolken zich richt op alle verliessituaties is zij met name gespecialiseerd in kinderen en jongeren.
 

www.lieve-engeltjes.nl
Contactgroep voor mensen die getroffen zijn door het verlies van een kind. Biedt op internet lotgenoten de gelegenheid contact te leggen.

www.vokk.nl
Doelstelling: Het steunen en begeleiden van ouders, broers en zussen en grootouders van kinderen met kanker, en van kinderen met kanker tijdens én na ziekte en behandeling;

www.broederzielalleen.nl
Het verlies van een broer of zus verandert je innerlijke wereld.

Deze website richt de aandacht op de gevolgen van het verlies van een broer of zus en wil een bijdrage leveren aan maatschappelijke erkenning en herkenning van rouw van broers en zussen onder meer door het aanbieden van lezingen, gastlessen, individuele therapie en workshops.

www.achterderegenboog.nl
Stichting Achter de Regenboog ondersteunt sinds 1993 kinderen en jongeren bij het verwerken van het overlijden van een dierbare, zodat deze ingrijpende gebeurtenis geen belemmering vormt om een gezond volwassen bestaan op te bouwen.

 

www.wikkelgoed.nl
Wikkelgoed, in 2000 is begonnen, biedt een duurzaam alternatief voor het gebruik van een kist: de lijkwade. Een lijkwade is een zachte rechthoekige doek die om een overledene gewikkeld kan worden voor bij een uitvaart of opbaring. Samen met een draagbaar kan deze wade een kist volledig vervangen. Zowel deze draagbaren als de lijkwaden van wikkelgoed worden gemaakt van biologische, duurzame en Fairtrade materialen. Mocht u meer willen weten over Wikkelgoed en lijkwaden kunt u terecht op hun website www.wikkelgoed.nl

Buro Nazorg Zwolle : ondersteuning bij rouw en verlies
Henriette Doosje: Kinderen, jongeren, volwassenen, levenspartners en gezinnen zijn welkom in mijn praktijk. Als gecertificeerd rouwbegeleider wil ik je graag ondersteunen in het proces dat je doormaakt. Dat doe ik door samen met je stil te staan bij je verlies en te onderzoeken hoe je je leven kunt herinrichten en weer levenskracht kunt vinden. Verlies en rouw horen bij het leven. Dat betekent niet dat je het allemaal alleen moet doen. Ondersteuning kan je helpen om weer een weg te vinden.
Diverse ziektekostenverzekeraars vergoeden (een deel) van de begeleiding en er is geen wachtlijst.