pijl

Onze manier van werken

Stap voor stap

In de moeilijke periode rond een overlijden en de uitvaart begeleiden wij u stap voor stap. Zorgzaam en Zorgvuldig. 

Wij denken met u mee en adviseren u bij de keuzes die u moet maken. Wij luisteren zorgvuldig naar u zodat duidelijk wordt wat uw wensen zijn, en de wensen van de overledene. In een sfeer van rust en vertrouwen moet u elke vraag kunnen stellen, alles kunnen bespreken wat u bezighoudt.

uitvaart zwolle Bloem voor Wilco

uitvaart zwolle tekenen op de kist

Alle tijd die nodig is

Wij nemen alle tijd om u stapsgewijs alle aspecten en mogelijkheden aan te reiken. Het is belangrijk dat u de tijd krijgt om over een aantal zaken wat langer na te denken, niet alles hoeft op de eerste dag geregeld of beslist te worden.

(klein)kinderen

Ook is het belangrijk om de (klein)kinderen zoveel mogelijk bij het afscheid te betrekken. Wij hebben boekjes voor kinderen en hun ouders, zodat de kinderen goed voorbereid kunnen worden.

‘Nogmaals wil ik je bedanken voor de bijzondere hartelijke en warme manier waarop je alles in goede banen hebt geleid. Vanaf dat je binnen kwam voelde het vertrouwd en goed om alles uit handen te geven.’
Diana den Otter-Vos

Actief afscheid nemen

Wij zullen u stimuleren om zoveel mogelijk zelf te doen, maar wel binnen uw behoeften en mogelijkheden. U kunt hier op uw eigen manier een invulling aan geven. Door bijvoorbeeld te helpen bij het verzorgen of kleden van uw dierbare. De kist van buiten te beschilderen. De overledene voor de laatste keer zelf het huis uit te dragen. Of als familie samen de baar te begeleiden op de dag van de uitvaart. Als u bepaalde dingen liever niet zelf wilt doen, is het ook goed. Dan doen wij het voor u. Zo zorgzaam en zorgvuldig mogelijk.

Invullen plechtigheid

Wij kunnen met u meedenken over het afscheid en samen met u de afscheidsplechtigheid invullen en vormgeven. Door bijvoorbeeld een levensverhaal te maken, een passend ritueel te bedenken of bijvoorbeeld de (klein)kinderen kaarsen aan te laten steken tijdens de plechtigheid.
Kennismaken ›