pijl

Els Staal

Sinds 2013 is mijn tweelingzus Els het bedrijf komen versterken. Samen zorgen wij er voor dat families in alle rust afscheid kunnen nemen.

uitvaart zwolle 21-10-06 Marianne Uitvaartverzorging groot formaat-3

Fijn om steun te bieden

Ik ervaar mijn werk als uitvaartverzorgster elke keer weer als bijzonder. Ik voel me bevoorrecht om bij een familie binnen te komen bij wie net een dierbare is overleden. Een overlijden is een intieme situatie waarin mensen zich kwetsbaar voelen. De familie wordt overvallen door deze situatie waarin ze afscheid moeten gaan nemen van iemand die hen lief is. Het is fijn om hen te steunen bij alles wat er op hen afkomt, vanaf het overlijden tot het nagesprek, ruim een week na de uitvaart.

Elke familie ziet een afscheid op een eigen manier

Er moet heel veel gebeuren, in praktische zin. Er komt vanalles op de familie af. Hierin kan ik overzicht houden en zorgen dat alles op tijd gebeurt. Ik schets steeds alle mogelijkheden en de familie maakt de keuzes. Alles in een sfeer van rust, aandacht en openheid.

Natuurlijk zijn er ook veel emoties. Iedereen reageert op zijn eigen manier en soms is dat anders dan verwacht. Elke familie is anders en ervaart een afscheid op een eigen manier. Het is voor mij boeiend om hierbij aan te sluiten en elke familie te geven wat zij nodig hebben.

Ik ben tevreden als de familie na de uitvaart terugkijkt op een goed afscheid.